Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP 1: Nemáte Amaretto? Nevadí, můžete jej vynechat, zvyšte však množství vody na 80 ml.
TIP 2: Skvělou chuť dodá také vanilka - použijte buď vanilkový lusk, nebo přidejte pár kapek vanilkového extraktu.
TIP 3: Amaretti můžete připravit i s ořechy. Jednoduše namísto mandlí použijte lískové nebo vlašské.
Z bílků a moučkového cukru vyšleháme pevný tuhý sníh. Opatrně do něj vmícháme mleté mandle, Amaretto, vodu, citronovou kůru a skořici.
Troubu předehřejeme na 180 °C. Plech vyložíme pečicím papírem. Připravíme si kávovou lžičku, kterou budeme nabírat směs, a vytvoříme malé hromádky.
Mandlové amaretti pečeme dozlatova přibližně 20 minut.
Hotové cukroví posypeme moučkovým cukrem.