Křehké mandlové amaretti

Ingredience

500 g mletých mandlí (jemně)
300 g moučkového cukru
70 ml vody
4 vejce (jen bílky)
1 lžička amaretta
1 citron (1 lžička kůry)
1 lžička mleté skořice
Na servírování:
moučkový cukr

Popis

TIP 1: Nemáte Amaretto? Nevadí, můžete jej vynechat, zvyšte však množství vody na 80 ml.

TIP 2: Skvělou chuť dodá také vanilka - použijte buď vanilkový lusk, nebo přidejte pár kapek vanilkového extraktu.

TIP 3: Amaretti můžete připravit i s ořechy. Jednoduše namísto mandlí použijte lískové nebo vlašské.

Postup přípravy

1

Z bílků a moučkového cukru vyšleháme pevný tuhý sníh. Opatrně do něj vmícháme mleté mandle, Amaretto, vodu, citronovou kůru a skořici.

2

Troubu předehřejeme na 180 °C. Plech vyložíme pečicím papírem. Připravíme si kávovou lžičku, kterou budeme nabírat směs, a vytvoříme malé hromádky.

3

Mandlové amaretti pečeme dozlatova přibližně 20 minut.

4

Hotové cukroví posypeme moučkovým cukrem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept