Recepty Dezerty Křehké svatební koláčky/šátečky

Ingredience

Těsto
½ lžičky soli
7 dkg čerstvého droždí
25 dkg másla
4 vejce (žloutky)
3 dkg krupicového cukru
80 dkg hladké mouky
¼ l mléka
25 dkg rostlinného tuku (ztuženého)
Náplň
vanilkový cukr
mléko
krystalový cukr
máslo
moučkový cukr (na posypání)

Postup přípravy

1

TĚSTO:Do vlazného mléka přidáme trochu cukru, droždí a necháme vzejít. Do misky si dáme mouku zamícháme do ní sůl,nastrouháme máslo a tuk,žloutky a vykynuté kvasnice a vše řádně propracujeme v hladké těsto. Těsto dáme na vál a vyválíme na cca 3 milimetry tenký plátek. Nařežeme na kostičky a naplníme připraveným pudinkem smotáme dáme na pečicí papír a dáme péct na 180° stupňů cca 20 minut a po vytažení hned potřeme rozehřatým máslem a posypeme cukrem.

2

NÁPLŇ: odlejeme si 100ml mléka a přidáme cukr a vanilkový puding. Na sporák dáme zbytek mléka a necháme přejít do varu. Zamíchame puding a vaříme do zhoustnutí. Odstavíme a přidáme kousek másla na zjemnění podle chuti kapku rumu.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3