Křehký švestkový koláč

Ingredience

280 g špaldové celozrnné mouky (jemně mleté)
30 g kukuřičné krupice (kukuřičné mouky hrubé)
80 g třtinového cukru
113 g másla
100 ml podmáslí
400 g švestek
2 lžíce třtinového cukru

Postup přípravy

1

Troubu předehřejeme na 180 stupňů.

2

Do mísy dáme špaldovou a kukuřičnou mouku, cukr, na kousky nakrájené máslo a vše propracujeme pomocí rukou. Pak přilijeme podmáslí a vypracujeme nelepivé těsto.

3

Těsto uložíme do lednice na 30 minut. Po vytažení rozdělíme těsto na dvě části a z každé vyválíme tvar koláče na pečicím papíru, poklademe nakrájenými švestkami a posypeme cukrem. Okraje těsta zatočíme dovnitř do koláče, vytvoříme tak asi 3 cm okraje, aby šťáva ze švestek nevytekla ven.

4

Koláče i s pečicím papírem přeneseme na plech a dáme péct do trouby. Pečeme 45 minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3