Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Polévka je nevýrazné barvy a proto můžete jednotlivé porce oživit barevnými jedlými květy.
Kuřecí maso omyjte a osušte. Poté stehna osolte a opepřete.
V hrnci rozpalte olej a kuřecí stehna na něm osmahněte dozlatova.
Zlatavé maso podlijte bílým vínem a to nechte prudce svařit, aby se vypařil alkohol.
Přidejte asi 1,5 l vody a vložte na kousky nakrájenou očištěnou zeleninu.
Do hrnce přidejte tymián, bobkové listy, nové koření a vše osolte.
Polévku přiveďte k varu a vařte asi 50 minut.
Když je kuře měkké, polévku odstavte a nechte lehce vychladnout. Vyjměte maso, bylinky a koření.
Maso oberte a asi 150–200 g vraťte do polévky. Vše rozmixujte tyčovým mixerem.
Smetanu vyšlehejte s moukou a poté ji zamíchejte do polévky.
Přiveďte polévku k varu a vařte do zhoustnutí. Pokud se z mouky vytvořily kousky, můžete polévku ještě rozmixovat.
Zbylé maso natrhejte na menší kusy a vraťte do polévky. Poté můžete podávat s čerstvými lístky tymiánu.