Recepty Polévky Krémová kuřecí polévka

Ingredience

1 kg kuřecích stehen
350 ml suchého bílého vína
2 cibule
4 řapíkaté celery
2 petrželky
1 pórek
1 snítek tymiánu
4 bobkové listy
4 kuličky celého nového koření
45 g hladké mouky
300 ml smetany ke šlehání
mletý černý pepř
sůl

Popis

Polévka je nevýrazné barvy a proto můžete jednotlivé porce oživit barevnými jedlými květy.

Postup přípravy

1

Kuřecí maso omyjte a osušte. Poté stehna osolte a opepřete.

2

V hrnci rozpalte olej a kuřecí stehna na něm osmahněte dozlatova.

3

Zlatavé maso podlijte bílým vínem a to nechte prudce svařit, aby se vypařil alkohol.

4

Přidejte asi 1,5 l vody a vložte na kousky nakrájenou očištěnou zeleninu.

5

Do hrnce přidejte tymián, bobkové listy, nové koření a vše osolte.

6

Polévku přiveďte k varu a vařte asi 50 minut.

7

Když je kuře měkké, polévku odstavte a nechte lehce vychladnout. Vyjměte maso, bylinky a koření.

8

Maso oberte a asi 150–200 g vraťte do polévky. Vše rozmixujte tyčovým mixerem.

9

Smetanu vyšlehejte s moukou a poté ji zamíchejte do polévky.

10

Přiveďte polévku k varu a vařte do zhoustnutí. Pokud se z mouky vytvořily kousky, můžete polévku ještě rozmixovat.

11

Zbylé maso natrhejte na menší kusy a vraťte do polévky. Poté můžete podávat s čerstvými lístky tymiánu.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3