Recepty Polévky Krémová květáková polévka

Ingredience

1 květák (asi 800 g)
1 cibule (malá)
750 ml vody
250 ml smetany na vaření
1 lžíce plnotučné hořčice
slunečnicový olej
sůl
mletý černý pepř
petrželka
1 rohlík
300 g čedaru (strouhaného)

Postup přípravy

1

Nastrouháme sýr, nakrájíme cibuli a květák.

2

Rozpálíme olej na pánvi, přidáme cibuli a osmahneme doměkka. Poté přidáme květák a restujeme asi 4 minuty.

3

Přilejeme vodu, osolíme, opepříme a vaříme doměkka (asi 15 minut).

4

Rozmixujeme směs na pyré, přidáme sladkou smetanu, hořčici, nastrouhaný sýr a prohřejeme, dokud se sýr úplně nerozteče.

5

Nakrájíme rohlík na kolečka a opražíme na pánvi bez oleje.

6

Polévku podáváme s pečivem, ozdobenou petrželí a trochou sýru.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3