Recepty Dětská jídla Hlavní jídla Krémová květáková rýže

Ingredience

1 květák (střední velikosti)
200 ml zeleninového bujónu
2 lžíce slunečnicového oleje
sůl
mletý černý pepř

Popis

TIP 1: Květáková rýže se skvěle hodí jako příloha k drůbežímu masu, ale pochutnat si na ní můžete i samotné.

TIP 2: Ušetřete si práci s vývarem a použijte rychlejší variantu v podobě bujónu. Stačí ho zalít horkou vodou!

Postup přípravy

1

Květák obereme na menší růžičky. Ty nastrouháme na hrubém struhadle.

2

V pánvi si rozpálíme olej a na něm opečeme květák. Stačí jenom malá chvilka. Podlijeme vývarem a dusíme doměkka.

3

Květákovou rýži osolíme a opepříme podle potřeby.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3