Recepty Dětská jídla Hlavní jídla Krémové cuketové rizoto

Ingredience

170 g rýže Arborio (nebo kulatozrnné Carnaroli)
160 ml suchého bílého vína
1 cibule
1 cuketa
1 l kuřecího bujónu
50 g parmazánu
150 g másla
1 stroužek česneku
olivový olej
sůl

Popis

TIP: Rizoto můžeme dozdobit čerstvými olivami a oblíbenou bylinkou.

Postup přípravy

1

Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Nachystáme si hrnec a rozpustíme v něm máslo. Na másle osmažíme cibuli.

2

Do hrnce nasypeme rýži a za stálého míchání asi 3 minuty restujeme. Rýži zalijeme vínem a krátce povaříme, aby se alkohol vypařil.

3

Rýži podlijeme horkým kuřecím vývarem. Rýži vaříme asi 20 minut do měkka a podle potřeby přidáme vývar.

4

Než se rizoto uvaří, nakrájíme si cuketu na větší kousky a osmažíme ji na rozpáleném olivovém oleji. Cuketu ochutíme lisovaným česnekem. Podle chuti osolíme.

5

Cuketovou směs přidáme do hotové rýže. Nakonec vmícháme nastrouhaný parmazán a hned podáváme.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3