Recepty Polévky Krkonošské kyselo s hříbkama

Ingredience

cibule
3 brambory (větší oloupané nakrájené)
5 vajec
100 g másla
1 hrst sušených hub
voda (dle potreby)
sůl
mletý černý pepř
celý kmín

Postup přípravy

1

Nejprve si na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, zalijeme asi půl litrem vody, přidáme brambory, houby, sůl, pepř, kmín a necháme povařit asi 10 min. Mezi tím si připravíme kvásek na zahuštění. Koupený kvásek, který seženeme v pekařství nebo lokálních obchodech s potravinami ,namočíme do vody tak, aby byl celý ponořený a rozmixujeme dohladka. Potom za stálého míchání vlijeme do polévky a tím ji zahustíme.

2

Měla by mít přibližně krémovou konzistenci a lehce ulpívat na lžíci. Prostě ani hustá ani řídká. Pak už jen na prepušteném másle umícháme vajíčka a šup s nimi do polévky. Ještě podle potřeby dosolíme, protože brambory pojmou hodně soli a můžeme servírovat.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3