Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Místo zeleniny můžete použít uzeného lososa nebo kvalitní šunku.
Vodu ohřejeme, pozor aby nebyla příliš horká, musí být vlažná.
Mouku prosejeme, smícháme s cukrem, solí a droždím. K sypkým surovinám nalijeme vodu a vypracujeme hladké těsto.
Těsto přikryjeme utěrkou a necháme 1 hodinu a 30 minut kynout na teplém místě.
Z vykynutého těsta vytvarujeme několik kuliček. Jejich velikost závisí na tom, jak chcete mít pečivo velké. Pomocí úzkého konce vařečky uděláme do těsta díru a krouživým pohybem ji zvětšíme. Díru udělejte větší, během vaření se ještě zmenší.
Do velkého hrnce dáme vařit vodu a bagely vaříme asi minutu z jedné strany, otočíme je a znovu vaříme minutu.
Uvařené bagely uložíme na čistou utěrku a necháme je oschnout.
Nachystáme si plech s pečícím papírem a troubu předehřejeme na 220 °C. V misce smícháme lžíci vody s bílkem. Touto směsí bagely potřeme a posypeme sezamovými semínky.
Bagely pečeme v předehřáté troubě 15 minut dozlatova.
Hotové bagely necháme vychladnout, rozřízneme je, pomažeme sýrem, poklademe plátky okurky a řeřichou.