Křupavé bagely se smetanovým sýrem

Ingredience

500 g hladké mouky
1 vrchovatá lžička soli
1 vrchovatá lžička krystalového cukru
1 balení sušeného droždí
300 ml vody
150 g sýra Philaldelphia (smetanového sýra)
1 okurka
řeřicha
1 vejce (jen bílek)
1 lžíce vody
sezam

Popis

TIP: Místo zeleniny můžete použít uzeného lososa nebo kvalitní šunku.

Postup přípravy

1

Vodu ohřejeme, pozor aby nebyla příliš horká, musí být vlažná.

2

Mouku prosejeme, smícháme s cukrem, solí a droždím. K sypkým surovinám nalijeme vodu a vypracujeme hladké těsto.

3

Těsto přikryjeme utěrkou a necháme 1 hodinu a 30 minut kynout na teplém místě.

4

Z vykynutého těsta vytvarujeme několik kuliček. Jejich velikost závisí na tom, jak chcete mít pečivo velké. Pomocí úzkého konce vařečky uděláme do těsta díru a krouživým pohybem ji zvětšíme. Díru udělejte větší, během vaření se ještě zmenší.

5

Do velkého hrnce dáme vařit vodu a bagely vaříme asi minutu z jedné strany, otočíme je a znovu vaříme minutu.

6

Uvařené bagely uložíme na čistou utěrku a necháme je oschnout.

7

Nachystáme si plech s pečícím papírem a troubu předehřejeme na 220 °C. V misce smícháme lžíci vody s bílkem. Touto směsí bagely potřeme a posypeme sezamovými semínky.

8

Bagely pečeme v předehřáté troubě 15 minut dozlatova.

9

Hotové bagely necháme vychladnout, rozřízneme je, pomažeme sýrem, poklademe plátky okurky a řeřichou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3