Recepty Předkrmy Teplé Kuřecí koláč s houbami

Ingredience

1 lžíce oleje

600 g kuřecích prsou

100 g slaniny v celku

180 g šalotky

2 stroužky česneku

250 g žampionů

snítka čerstvého tymiánu

2 lžíce hladké mouky

300 ml kuřecího vývaru

200 ml zakysané smetany

1 balení listového těsta

1 vejce

sůl a pepř

1 lžička uzené papriky

muškátový oříšek

Popis

Pokud jste směs smažili v pánvi, která se smí použít i v troubě, nemusíte směs přelévat do formy na koláč a pečte rovnou v pánvi.

Postup přípravy

1

Kuřecí maso omyjte, osušte a nakrájejte na menší kousky. Ty osolte, opepřete a posypte uzenou paprikou.

2

Rozpalte pánev a kuřecí maso na oleji osmahněte dozlatova spolu se slaninou, kterou jste nakrájeli na kostičky.

3

Přidejte šalotky nakrájené na čtvrtiny a očištěné houby nakrájené na plátky. Osolte a opepřete.

4

Vše zaprašte moukou a ještě chvíli restujte. Poté přilijte vývar a vmíchejte smetanu, přidejte prolisovaný česnek.

5

Do pánve nastrouhejte kus muškátového oříšku a přidejte celé větvičky tymiánu.

6

Vařte, dokud tekutina nezhoustne do krémové konzistence, a poté vyjměte tymián.

7

Kuřecí směs nalijte do formy na koláč (o průměru asi 20 cm) a překryjte listovým těstem. Okraje nedbale zmuchlejte.

8

Těsto potřete rozšlehaným vajíčkem. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C dozlatova.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4