Recepty Polévky Kuřecí polévka se dvěma druhy knedlíčků

Ingredience

Na vývar
800 g kuřecích stehen (nebo paličky)
½ celeru
1 mrkev
1 kořenová petržel
2 bobkové listy
1 cibule
slunečnicový olej
Na bílé knedlíčky
1 vejce
hladká mouka
sůl
Na játrové knedlíčky
100 g kuřecích jater
100 g strouhanky
1 stroužek česneku
1 vejce
2 lžíce másla
sůl
mletý černý pepř
Na ochucení
mletý černý pepř
sůl
petrželka (a jiné oblíbené bylinky)

Postup přípravy

1

Mrkev, celer a petržel oloupeme a pokud je zelenina příliš velká, podle potřeby ji rozpůlíme. Cibuli neloupeme, pouze ji rozpůlíme a na oleji orestujeme všechnu zeleninu dozlatova. Díky tomu získá polévka pěknou barvu i lepší chuť.

2

Připravíme si hrnec, kam nalijeme trochu oleje a orestujeme kuřecí maso. Maso zalijeme studenou vodou, ochutíme polévku bobkovým listem a pozvolna vývar táhneme asi hodinu.

3

Po hodině vaření přidáme zeleninu a vaříme další hodinu. Vývar by neměl příliš bublat, pouze pozvolna vařit. Během vaření odebíráme z vývaru pěnu.

4

Chvíli před tím, než bude vývar hotový, si připravíme játrové a bílé knedlíčky. Na bílé knedlíky rozklepneme vajíčko, rozšleháme ho metličkou a ochutíme solí. Podle potřeby zahustíme moukou.

5

Následně si připravíme játrové knedlíčky. Máslo necháme změknout a strouhanku prosejeme, aby byla jemná. Játra nakrájíme na menší kousky a rozmixujeme. Smícháme je se změklým máslo, lisovaným česnekem, vejcem, solí, pepřem a strouhankou. Ze směsi tvarujeme knedlíčky.

6

Jakmile je vývar uvařený, přecedíme ho a podle chuti osolíme a opepříme. Vývar přivedeme k varu a vhodíme do něj játrové knedlíčky. Na bílé knedlíčky nám bude stačit vidlička, kterou namočíme ve vodě. Směs nabíráme vidličkou a rovnou přidáváme do polévky. Vaříme 10 minut.

7

Hotovou polévku ochutíme čerstvými bylinkami, které máme po ruce a můžeme podávat. Uvařenou zeleninu a maso použijeme do polévky, bude ještě sytější a chutnější.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3