Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Mrkev, celer a petržel oloupeme a pokud je zelenina příliš velká, podle potřeby ji rozpůlíme. Cibuli neloupeme, pouze ji rozpůlíme a na oleji orestujeme všechnu zeleninu dozlatova. Díky tomu získá polévka pěknou barvu i lepší chuť.
Připravíme si hrnec, kam nalijeme trochu oleje a orestujeme kuřecí maso. Maso zalijeme studenou vodou, ochutíme polévku bobkovým listem a pozvolna vývar táhneme asi hodinu.
Po hodině vaření přidáme zeleninu a vaříme další hodinu. Vývar by neměl příliš bublat, pouze pozvolna vařit. Během vaření odebíráme z vývaru pěnu.
Chvíli před tím, než bude vývar hotový, si připravíme játrové a bílé knedlíčky. Na bílé knedlíky rozklepneme vajíčko, rozšleháme ho metličkou a ochutíme solí. Podle potřeby zahustíme moukou.
Následně si připravíme játrové knedlíčky. Máslo necháme změknout a strouhanku prosejeme, aby byla jemná. Játra nakrájíme na menší kousky a rozmixujeme. Smícháme je se změklým máslo, lisovaným česnekem, vejcem, solí, pepřem a strouhankou. Ze směsi tvarujeme knedlíčky.
Jakmile je vývar uvařený, přecedíme ho a podle chuti osolíme a opepříme. Vývar přivedeme k varu a vhodíme do něj játrové knedlíčky. Na bílé knedlíčky nám bude stačit vidlička, kterou namočíme ve vodě. Směs nabíráme vidličkou a rovnou přidáváme do polévky. Vaříme 10 minut.
Hotovou polévku ochutíme čerstvými bylinkami, které máme po ruce a můžeme podávat. Uvařenou zeleninu a maso použijeme do polévky, bude ještě sytější a chutnější.