Recepty Hlavní jídla S masem Kuřecí steaky v jemné houbové omáčce s nízkým obsahem laktózy

Ingredience

1 lžíce hladké mouky
400 ml zeleninového bujónu (houbového)
2 kuřecí prsa
½ cibule
100 ml smetany ke šlehání bez laktózy
200 g nakládaných hub (neochucených)
1 špetka pepře
1 špetka soli
čerstvý rozmarýn (podle potřeby)
máslo bez laktózy
olivový olej (podle potřeby)

Popis

TIP: Kuřecí steaky podáváme s rýží a zeleninovou oblohou.

Postup přípravy

1

Omytá a osušená kuřecí prsa lehce naklepeme a smícháme si nadrcený rozmarýn s olivovým olejem. Potřeme jím maso, které poté zabalíme do alobalu. Dáme na tři hodiny odležet do lednice.

2

Mezitím si vezmeme houbovou směs, kterou zbavíme nálevu a necháme okapat. Cibuli nakrájíme na drobno a zpěníme na oleji, poté k ní přidáme okapané houby a krátce orestujeme.

3

Přilijeme trochu houbového vývaru a chvíli podusíme, poté směs podlijeme smetanou smíchanou se lžící mouky a přibližně deset minut povaříme.

4

Osolená a opepřená kuřecí prsa opečeme na oleji z obou stran do růžova. Když jsou hotová, vložíme je do připravené houbové omáčky.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3