Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Tip: Kuřecí stehna můžete podávat se zeleninou nebo s chlebem. Tímto způsobem můžete upéct i celé kuře.
Kuřecí stehna naložte do marinády z olivového oleje, sladké mleté papriky, chilli, nastrouhaného zázvoru, medu, soli a pepře. Maso v marinádě nechte 2 hodiny odležet.
Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na proužky. Papriky zbavte semínek a rovněž je nakrájejte na proužky, přibližně stejně dlouhé jako u cibule.
Na pánvi rozehřejte olej. Zprudka na něm opečte stehna po všech stranách, aby se zbarvila dozlatova a maso se zatáhlo. Bude to trvat asi 5 minut.
Maso zalijte panákem tequily a nechte vybublat. Maso pak dejte stranou.
Do pánve přidejte lžíci oleje. Zprudka na něm orestujte papriku a poté přidejte i cibuli.
Nakládané kukuřičky slijte, stejně jako červené fazole. Přidejte je do pánve, přisypte kukuřici (sterilovanou napřed slijte), nakrájená rajčata a promíchejte.
Do směsi vložte maso, přikryjte pánev poklicí a nechte vydusit, asi 15 až 20 minut.
Kontrolujte, jestli jsou kuřecí stehna uvařená a měkká, zda se maso odlupuje od kosti. Pokud ne, přidejte do směsi trochu vody a ještě poduste. Pak zeleninu případně dochuťte.