Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Kuřecí maso omyjte a vyskládejte na plech. Přidejte oloupanou mrkev, petržel a celer.
Pečte na 180 °C, dokud zelenina i maso nezískají zlatavou barvu.
Vložte maso a zeleninu do hrnce, přidejte rozpůlenou cibuli i se slupkou (zbavte ji pouze vrchní části slupky), tymián a ostatní koření.
Přilijte 1,5–2 l vody a přiveďte k varu. Poté teplotu snižte tak, aby voda jen mírně bublala.
Vařte asi 1,5 hodiny a průběžně sbírejte pěnu.
Vývar sceďte a vložte do něj mrkev, celer a petržel – oloupané a nakrájené na kostičky.
Přiveďte k varu a vařte, dokud zelenina není měkká. Do polévky přidejte obrané maso a dochuťte ji solí a pepřem.
Vyšlehejte všechny ingredience na celestýnské nudle.
Těsto postupně smažte na rozpálené a máslem vymazané pánvi jako palačinky.
Hotové „palačinky“ krájejte na nudle o velikosti asi 1 x 6 cm.
Vývar podávejte s celestýnskými nudlemi.