Recepty Polévky Kuřecí vývar s celestýnskými nudlemi

Ingredience

Na polévku
6 kuřecích křídel
2 kuřecí stehna
1 cibule
½ celeru (+ kousek na hotovou polévku)
3 mrkve (+ na hotovou polévku)
3 kořenové petržele (+ na hotovou polévku)
1 snítek tymiánu
5 kuliček celého nového koření
3 bobkové listy
5 kuliček celého pepře
mletý černý pepř
sůl
Na nudle
1 vejce
130 ml mléka
80 g polohrubé mouky
1 hrst čerstvé petrželky (nasekané)
1 špetka mletého muškátového oříšku
mletý černý pepř
sůl

Postup přípravy

1

Kuřecí maso omyjte a vyskládejte na plech. Přidejte oloupanou mrkev, petržel a celer.

2

Pečte na 180 °C, dokud zelenina i maso nezískají zlatavou barvu.

3

Vložte maso a zeleninu do hrnce, přidejte rozpůlenou cibuli i se slupkou (zbavte ji pouze vrchní části slupky), tymián a ostatní koření.

4

Přilijte 1,5–2 l vody a přiveďte k varu. Poté teplotu snižte tak, aby voda jen mírně bublala.

5

Vařte asi 1,5 hodiny a průběžně sbírejte pěnu.

6

Vývar sceďte a vložte do něj mrkev, celer a petržel – oloupané a nakrájené na kostičky.

7

Přiveďte k varu a vařte, dokud zelenina není měkká. Do polévky přidejte obrané maso a dochuťte ji solí a pepřem.

8

Vyšlehejte všechny ingredience na celestýnské nudle.

9

Těsto postupně smažte na rozpálené a máslem vymazané pánvi jako palačinky.

10

Hotové „palačinky“ krájejte na nudle o velikosti asi 1 x 6 cm.

11

Vývar podávejte s celestýnskými nudlemi.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3