Recepty Polévky Kuřecí vývar

Ingredience

2 kg kuřecích křídel
2 mrkve
1 celer
2 kořenové petržele
petrželka (velkolistá)
1 pórek (menší)
1 cibule
4 stroužky česneku
tymián
3 kuličky celého nového koření
5 kuliček pepře
1 špetka soli
2 bobkové listy
l vody

Postup přípravy

1

Kuřecí maso omyjte, vložte do hrnce, zalijte 1,5 l vody a dejte vařit.

2

Jakmile přijde voda k varu, sesbírejte z hladiny pěnu.

3

Přidejte na větší kousky nakrájenou mrkev, petržel, celer a pórek. Přidejte rozpůlenou cibuli i se slupkou, stroužky česneku, velkolistou petržel, tymián, nové koření, pepř, sůl a bobkový list.

4

Vařte na mírném plameni dle potřeby, ideálně však 3 hodiny, dokud se maso nepustí od kostí. Podle potřeby vývar během vaření dolívejte vodou. Pokud chcete mít vývar silnější, s vodou šetřete.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3