Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Večer si nachystám kvásek na rozkvašení. Vytáhnu kvásek z lednice a odeberu potřebné množství, smíchám s vodou a moukou. 1) Těsto zamísím se všemi ingrediencemi a nechám ho odpočívat na teplém místě alespoň 3 hod. Přikryji utěrkou. 2) Pak trochu popřekládám a nechám ještě ½hod. - 1 hodinu v ošatce pod utěrkou kynout. Rozpálila jsem si troubu na 225°C, po půl hodině jsem opatrně těsto z ošatky vyklopila na pečící papír a nařízla 3x žiletkou. Před vložením do trouby postříkám vodou, peču na 225°C 25 minut, po 25 min. snížím teplotu na 200 °C postříkám vodou a peču 25 min. Celková doba pečení chleba (750g) je tedy 50 minut. Po vyjmutí z trouby potřu sádlem pro lesk kůrky. Dobrou chuť.