Recepty Polévky Květáková krémová polévka s těstovinovou rýží

Ingredience

1 květák
2 mrkve (střední)
1 cibule
1 lžíce řepkového oleje
bylinková sůl
majoránka
celý kmín
100 g těstovinové rýže

Popis

TIP: Přidejte do polévky zakysanou smetanu. 

Postup přípravy

1

Na řepkovém oleji orestujte nasekanou cibulku.

2

Přidejte nadrobno nakrájenou mrkev a omyté hlavičky květáku.

3

Zalijte vodou nad okraj zeleniny, můžete použít i zeleninový vývar.

4

Dochuťte troškou soli, kmínem a majoránkou.

5

Vařte do měkka, přibližně 15 minut. Poté odstavte a rozmixujte v krém.

6

Přidejte samostatně předvařenou zavářku.

7

Doporučujeme polévku ozdobit kouskem opečeného květáku nebo krutony.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3