Recepty Polévky Květáková polévka s čedarem

Ingredience

1 květák (celý)
50 g másla
2 šalotky
1 mrkev
2 lžíce hladké mouky
1 l zeleninového bujónu
200 ml smetany ke šlehání (33%)
150 g čedaru
petrželka (plocholistá)
100 ml olivového oleje
sůl
mletý černý pepř

Popis

Tip: Pro pikantní chuť můžete přidat chilli papričky.

Postup přípravy

1

Očištěný květák rozdělte na jednotlivé růžičky a uvařte je ve vodě do měkka. Bude to trvat asi 10 minut.

2

Na másle orestujte nadrobno nasekanou šalotku, přidejte pokrájenou mrkev a dál restujte.

3

Zeleninu zaprašte moukou, osmažte a zalijte zeleninovým vývarem.

4

Přidejte předvařený květák a vše rozmixujte v jemný krém.

5

Na závěr do polévky vmíchejte smetanu.

6

Dochuťte solí a pepřem, ozdobte nastrouhaným čedarem a petrželkou, zakápněte olivovým olejem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3