Recepty Dětská jídla Hlavní jídla Květákovo-vajíčkové muffiny s rajčaty a bazalkou

Ingredience

1 květák
½ cibule
100 g parmazánu
6 vajec
1 lžíce olivového oleje
1 lžička sušeného česneku
2 ks rajčat
1 hrst čerstvé bazalky
sůl
mletý černý pepř

Popis

TIP: Místo rajčat s bazalkou můžete jako náplň použít brokolici s čedarem či žampióny se špenátem a vytvořit tak více variací.

Postup přípravy

1

Troubu si předehřejeme na 200 °C. Rozmixovaný květák dáme do mísy, posolíme a dáme na 5 minut do mikrovlnné trouby, aby se odvodnil. Poté ještě vyždímáme přes utěrku.

2

Vrátíme zpět do mísy, kam přidáme olivový olej, česnek, najemno nakrájenou cibuli, parmazán, 2 vejce a sůl a pepř podle chuti. Důkladně promícháme.

3

Do formy na muffiny vytvoříme ze vzniklé směsi košíčky, které pořádně umačkáme a pečeme 20-30 minut dozlatova.

4

Zbylá čtyři vejce promícháme a naplníme jimi upečené květákové košíčky. Nakonec přidáme na kostičky nakrájená rajčata a natrhané lístky bazalky. Pečeme dalších 15-20 minut, dokud nejsou vajíčka pořádně propečená.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3