Recepty Dětská jídla Hlavní jídla Kynuté knedlíky jako od babičky

Ingredience

250 ml mléka
500 g polohrubé mouky
20 g čerstvého droždí
1 lžíce soli
1 lžička krystalového cukru
1 vejce

Popis

1) Knedlíky nakrájejte na plátky a dejte do mrazáku. Budete je mít připraveny na později.

2) Ještě lépe budou knedlíky chutnat s rohlíkem. Použijte starý rohlík, nakrájejte ho na kostičky a namočte do mléka. Pak už ho jen stačí zapracovat do těsta.

Postup přípravy

1

Z mléka si odlijeme 100 ml a mléko ohřejeme. V mléku rozmícháme droždí a lžičku cukru tak, aby se obě suroviny rozpustily. Kvásek dáme na teplé místo kynout.

2

Mouku smícháme se solí a prosejeme. Tento krok nevynechávejte, knedlíky budou nadýchanější.

3

Mouku smícháme s vajíčkem, zbytkem mléka a kváskem. Vypracujeme hladké těsto, které nesmí lepit. Těsto zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě hodinu kynout.

4

Vykynuté těsto rozdělíme na dvě části, prohněteme a vytvarujeme knedlíky. Knedlíky ještě necháme 20 minut kynout.

5

Mezitím si připravíme hrnec s vodou, kterou přivedeme k varu. Knedlíky vaříme nejprve 10 minut, otočíme je a vaříme dalších 10 minut.

6

Hotové knedlíky hned propíchneme vidličkou, jinak se srazí a nebudou chutné.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3