Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Ozdobte koláč čerstvou meduňkou.
Nejprve si připravíme těsto na koláč. Máslo nakrájíme na plátky a necháme změknout při pokojové teplotě.
Mléko lehce ohřejeme a ve vlažném mléku rozpustíme droždí a cukr. Kvásek necháme vzejít na teplém místě.
Polohrubou mouku prosejeme, smícháme se solí a vajíčky.
Do směsi přidáme změklé máslo i připravený kvásek a vypracujeme hladké vláčné těsto. Těsto necháme 60 minut kynout. Přikryjeme ho utěrkou a dáme na teplé místo, aby kynutí šlo lépe.
Než bude těsto připravené, nachystáme si tvarohovou náplň a ovoce. V misce smícháme vajíčka, tvaroh, vanilkový a moučkový cukr. Tvaroh ochutíme svěží citronovou kůrou, která náplň pěkně provoní.
Ovoce umyjeme a necháme okapat. Meruňky nakrájíme na měsíčky.
Z těsta vypracujeme dva velké koláče, dáme je hned na plech s pečicím papírem. Koláče naplníme tvarohové směsí a na ni poklademe ovoce.
Koláče necháme ještě 15 minut kynout, potřeme je žloutkem a dáme péct do předehřáté trouby na 200 °C, koláče pečeme 10 až 15 minut.