Kynutý tvarohový koláč s malinami a meruňkami

Ingredience

300 g čerstvých meruněk
200 g čerstvých malin
Tvarohová náplň
550 g plnotučného tvarohu
2 vejce
2 balení vanilkového cukru
50 g moučkového cukru
1 citron (1 lžička kůry)
Těsto
400 g polohrubé mouky
½ kostky čerstvého droždí
80 g másla
200 ml mléka
90 g krystalového cukru
2 vejce
1 špetka soli
vejce (žloutek na potření)

Popis

TIP: Ozdobte koláč čerstvou meduňkou.

Postup přípravy

1

Nejprve si připravíme těsto na koláč. Máslo nakrájíme na plátky a necháme změknout při pokojové teplotě.

2

Mléko lehce ohřejeme a ve vlažném mléku rozpustíme droždí a cukr. Kvásek necháme vzejít na teplém místě.

3

Polohrubou mouku prosejeme, smícháme se solí a vajíčky.

4

Do směsi přidáme změklé máslo i připravený kvásek a vypracujeme hladké vláčné těsto. Těsto necháme 60 minut kynout. Přikryjeme ho utěrkou a dáme na teplé místo, aby kynutí šlo lépe.

5

Než bude těsto připravené, nachystáme si tvarohovou náplň a ovoce. V misce smícháme vajíčka, tvaroh, vanilkový a moučkový cukr. Tvaroh ochutíme svěží citronovou kůrou, která náplň pěkně provoní.

6

Ovoce umyjeme a necháme okapat. Meruňky nakrájíme na měsíčky.

7

Z těsta vypracujeme dva velké koláče, dáme je hned na plech s pečicím papírem. Koláče naplníme tvarohové směsí a na ni poklademe ovoce.

8

Koláče necháme ještě 15 minut kynout, potřeme je žloutkem a dáme péct do předehřáté trouby na 200 °C, koláče pečeme 10 až 15 minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3