Recepty Hlavní jídla Lasagne s lososem a špenátem s nízkým obsahem laktózy

Ingredience

500 g čerstvých špenátových listů
400 g lososových filetů
3 stroužky česneku (utřeného)
2 lžíce olivového oleje
250 g lasagní
1 citron (jen šťáva)
eidam (strouhaný s nízkým obsahem laktózy)
sůl
mletý černý pepř
Bešamel:
60 g másla
500 ml mléka bez laktózy
50 g hladké mouky
muškátový oříšek (strouhaný)
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

1

Lasagne povaříme v teplé vodě a poté je zchladíme ve studené vodě.

2

Na pánvi rozehřejeme olivový olej. Na něm krátce spaříme špenát, přidáme česnek, osolíme, opepříme a pánev dáme stranou.

3

Lososa pokrájíme na tenké plátky, ty osolíme a pokapeme citronovou šťávou.

4

Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme mouku a mícháme, dokud se nám nevytvoří jíška. Poté přilijeme mléko. Vytvoří se nám hustá bílá omáčka. Přidáme muškátový oříšek, opepříme, osolíme a sundáme z plamene.

5

Připravíme si pekáček na lasagne. Nejdříve dáme vrstvu těstovin, poté špenátu, plátky lososa a nakonec bešamel. Takto pokračujeme, dokud neskončíme opět vrstvou těstovin. Na závěr zasypeme lasagne strouhaným sýrem.

6

Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 30 minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3