Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
malá obálka nebo papír a nůžky (čím menší obálka, tím více koláčků), nůž nebo rádýlko na vyřezávání těsta, formička ve tvaru srdce, pečicí papír Těsto rozložíme na desku. Obálku opatrně rozlepíme a rozevřeme. Můžeme také z papíru vystřihnout kosočtverec takové velikosti, jaké budeme chtít obálky.
Obálku nebo kosočtverec přiložíme na těsto a ořežeme podle jejich tvaru. Ze zbytků těsta vyřízneme formičkou srdíčka. Dáme na plech vyložený pečicím papírem.
Na pánvi rozehřejeme jahody či maliny s cukrem.
Vyřezané pláty naplníme ovocem.
Spojíme dva boční protilehlé okraje, pak spodní tak, aby část ovocné náplně vyčnívala. Nedávejte mnoho náplně, aby nevytekla.
Spoje opatrně stlačíme, potřeme rozšlehaným vejcem a na ně položíme srdíčko. Rádýlkem nebo ostrým nožem uděláme mělké zářezy po okrajích pro efekt. Posypeme krystalovým cukrem a pečeme na 190 °C asi 15 minut. Podáváme vychlazené s dobře ušlehanou šlehačkou.