Recepty Dezerty Pečené Láskyplné obálky s jahodovou náplní

Ingredience

1 balení listového těsta
jahody (nebo maliny)
vejce
krystalový cukr (na posypání)
smetana ke šlehání (dle chuti na servírování)

Postup přípravy

1

malá obálka nebo papír a nůžky (čím menší obálka, tím více koláčků), nůž nebo rádýlko na vyřezávání těsta, formička ve tvaru srdce, pečicí papír Těsto rozložíme na desku. Obálku opatrně rozlepíme a rozevřeme. Můžeme také z papíru vystřihnout kosočtverec takové velikosti, jaké budeme chtít obálky.

2

Obálku nebo kosočtverec přiložíme na těsto a ořežeme podle jejich tvaru. Ze zbytků těsta vyřízneme formičkou srdíčka. Dáme na plech vyložený pečicím papírem.

3

Na pánvi rozehřejeme jahody či maliny s cukrem.

4

Vyřezané pláty naplníme ovocem.

5

Spojíme dva boční protilehlé okraje, pak spodní tak, aby část ovocné náplně vyčnívala. Nedávejte mnoho náplně, aby nevytekla.

6

Spoje opatrně stlačíme, potřeme rozšlehaným vejcem a na ně položíme srdíčko. Rádýlkem nebo ostrým nožem uděláme mělké zářezy po okrajích pro efekt. Posypeme krystalovým cukrem a pečeme na 190 °C asi 15 minut. Podáváme vychlazené s dobře ušlehanou šlehačkou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3