Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Aby dezert vypadal dokonale, ozdobte ho lístky čerstvé meduňky.
Lehký jogurtový dezert je na léto ideální. Připravíme si 4 pěkné skleničky, do kterých budeme dezert plnit.
Nektarinky opláchneme a osušíme papírovou utěrkou. Rozřízneme je na půl, opatrně vyjmeme pecku. Nektarinky nakrájíme na drobné kousky.
Předehřejeme troubu na 180 °C. Připravíme si plech a alobal. Do alobalu naskládáme nektarinky, pokapeme je javorovým sirupem a posypeme mletým karadamomem.
Nektarinky dáme péct do trouby na 25 minut.
Zatímco se nám v troubě pečou nektarinky, máme čas připravit si jogurtovou směs. Želatinu připravíme podle návodu na obalu.
Vanilkový lusk nařízneme a tupou částí špičky nože vyškrábeme zrníčka, která vložíme do misky. Vanilku smícháme s jogurtem, medem a želatinou.
Jogurtovou směs pečlivě promícháme a vložíme do skleniček. Skleničky uložíme na 40 minut do ledničky, aby nám směs ztuhla.
Hotové nektarinky necháme vychladnout a poklademe je na jogurtový základ. Dezert můžeme podávat.