Recepty Dezerty Pečené Lehký jogurtový dezert s nektarinkami

Ingredience

4 nektarinky
600 g řeckého jogurtu (bíleho)
3 plátky želatiny
1 vanilkový lusk
2 lžíce medu
3 lžíce javorového sirupu
¼ lžičky mletého kardamomu

Popis

TIP: Aby dezert vypadal dokonale, ozdobte ho lístky čerstvé meduňky.

Postup přípravy

1

Lehký jogurtový dezert je na léto ideální. Připravíme si 4 pěkné skleničky, do kterých budeme dezert plnit.

2

Nektarinky opláchneme a osušíme papírovou utěrkou. Rozřízneme je na půl, opatrně vyjmeme pecku. Nektarinky nakrájíme na drobné kousky.

3

Předehřejeme troubu na 180 °C. Připravíme si plech a alobal. Do alobalu naskládáme nektarinky, pokapeme je javorovým sirupem a posypeme mletým karadamomem.

4

Nektarinky dáme péct do trouby na 25 minut.

5

Zatímco se nám v troubě pečou nektarinky, máme čas připravit si jogurtovou směs. Želatinu připravíme podle návodu na obalu.

6

Vanilkový lusk nařízneme a tupou částí špičky nože vyškrábeme zrníčka, která vložíme do misky. Vanilku smícháme s jogurtem, medem a želatinou.

7

Jogurtovou směs pečlivě promícháme a vložíme do skleniček. Skleničky uložíme na 40 minut do ledničky, aby nám směs ztuhla.

8

Hotové nektarinky necháme vychladnout a poklademe je na jogurtový základ. Dezert můžeme podávat.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3