Lemon Curd

Ingredience

100 ml citronové šťávy
55 g třtinového cukru
1 vejce
1 vejce (jen žloutek)
50 g másla
2 citrony (nastrouhané kůry)
1 kávová lžička agaru (v prášku)

Postup přípravy

1

Všechny ingredience kromě másla smícháme v kastrůlku dohromady a dáme na plotnu na střední stupeň. Zhruba 2 minuty mícháme (dokud se krystalky cukru nerozpustí a ze směsi nebude vycházet pára).

2

Po 2 minutách odstavíme, přidáme změklé, na plátky nakrájené máslo, řádně rozmícháme a vrátíme opět na 3 minuty na plotnu. Mícháme.

3

Po 3 minutách by směs měla dostat pudinkovou konzistenci. Odstavíme, přidáme lžičku prášku z agaru (nemusí být), nalijeme do skleničky a necháme vychladnout.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3