Recepty Dezerty Pečené Letní buchta s rebarborou a mandlemi

Ingredience

175 g másla
175 g třtinového cukru
2 ks vejce
1 lžíce vanilkového aromatu
175 g hladké mouky
lžičky prášku do pečiva
50 g mandlí
1 špetka soli
4 lžíce bílého jogurtu
1 ks limetky
100 g řapíku rebarbory
150 g jahod
2 lžíce jahodové marmelády (nebo malinového džemu)
3 lžíce mandlových plátků
1 lžíce moučkového cukru

Postup přípravy

1

Troubu předehřejte na 160°C.

2

V míse míchejte máslo a cukr až dohladka.

3

Přidejte rozšlehaná vejce a vanilkový extrakt.

4

Přisypejte mouku, sůl a mandle a smíchejte. Poté přidejte limetkovou šťávu a trochu kůry.

5

Vzniklou směs rozetřete do dortové formy a stěrkou uhlaďte.

6

Plátky nakrájeného ovoce přidejte na vršek dortu, přikryjte alobalem a pečte 45 minut. Poté odstraňte alobal a nechte v troubě dalších 15 minut.

7

Do džemu nalijte lžíci horké vody a pořádně promíchejte. Poté džemem s vodou pokapejte vychladlý dort a posypte plátky mandlí a moučkovým cukrem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3