Linecké cukroví s rýžovou moukou a rybízovým džemem

Ingredience

500 g rýžové mouky
250 g másla
150 g moučkového cukru
1 vejce
1 citron (nastrouhaná kůra)
rybízová marmeláda

Popis

TIP: Na potření si můžete vybrat i jiný džem, ale nejlepší jsou ty s nakyslejší chutí, která vyrovná sladkost cukroví.

Postup přípravy

1

Smícháme si rýžovou mouku, máslo, moučkový cukr, vejce a kůru z citrónu a vypracujeme hladké těsto, které necháme přes noc odležet v lednici.

2

Troubu si předehřejeme na 170 °C. Těsto vyválíme a vykrajujeme různé tvary. Pečeme v troubě 20 minut.

3

Po vychladnutí cukroví potřeme rybízovým džemem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3