Recepty Dezerty Nepečené Lívance s karamelem a omáčkou z lesního ovoce

Ingredience

2 vejce
1 lžíce prášku do pečiva
200 ml mléka
150 g hladké mouky
3 lžíce másla
2 lžíce krystalového cukru
máslo (na smažení)
Omáčka z lesního ovoce
500 g mražené ovocné směsi
50 g krystalového cukru
Tekutý karamel
110 g másla
110 ml vody
50 g krystalového cukru
Šlehačka
1 smetana ke šlehání
1 ztužovač na šlehačku

Postup přípravy

1

V misce smícháme hladkou mouku s práškem do pečiva i cukrem. Máslo necháme rozpustit a nalijeme ho do sypkých surovin. Přidáme mléko, vajíčka a vyšleháme hladké těsto.

2

Na pánvi rozpustíme kousek másla a lívance smažíme dozlatova.

3

Do hrnce přidáme lesní ovoce, zasypeme ho cukrem a zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme, dokud se omáčka pěkně nezredukuje a nezahustí. Pokud je málo sladká, přidáme ještě cukr.

4

Do misky nalijeme smetanu, přisypeme ztužovač a vyšleháme pevnou tuhou šlehačku. Podle chuti přidáváme cukr.

5

Hotové lívance podáváme s omáčkou, šlehačkou a vše polijeme karamelovou omáčkou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3