Recepty Hlavní jídla Ryby Losos plněný bylinkami

Ingredience

200 g lososových filetů (1)
1 citron (2 lžíce šťávy)
sůl
mletý černý pepř
Na bylinkovou náplň
1 špetka sušeného rozmarýnu
2 lžičky čerstvé bazalky (nasekané)
1 lžička pažitky
1 lžička petrželky
1 lžička tymiánu
1 lžička sušeného libečku
2 lžíce slunečnicového oleje
1 stroužek česneku
hrubá sůl
Na dip z česneku a smetany
½ hrnku zakysané smetany
3 lžíce smetany ke šlehání
1 stroužek česneku
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

1

Nejprve si připravíme smetanový dip. Všechny bylinky nasekáme nadrobno a vymačkáme stroužek česneku pomocí lisu na česnek. Nasekané bylinky vložíme do malé misky, přidáme česnek, sůl, olej a smetany a všechno smícháme dohromady.

2

Lososa pokapeme citronem a dle chuti okořeníme solí a pepřem. Kůži lososa nařízneme křížem dostatečně hluboko a do míst naříznutí vložíme smíchanou směs bylinek a česneku.

3

Lososa zabalíme do alobalu a pečeme přibližně 25 minut na 210 °C. Na konci pečení alobal odstraníme a necháme rybu „dojít“. Podáváme s čerstvými bylinkami a dipem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3