Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Troubu si předehřejeme na 220 °C. Lososa dáme na talíř a ochutíme ho polovičním množstvím soli a mletého pepře. V misce smícháme pastu harissa, zázvor, prolisovaný česnek a pomerančovou šťávu. Lžící naneseme směs na lososa (i na bocích) a necháme marinovat při pokojové teplotě.
Mezitím umyjeme brambory, osušíme je a překrojíme podélně na polovinu. Cibuli očistíme a nakrájíme na čtvrtky. Ve velké míse smícháme brambory a cibuli s olivovým olejem a ochutíme zbylou solí a mletým pepřem. Zeleninu naskládáme na plech vyložený pečicím papírem, přičemž necháme 4 místa na lososa, kterého přidáme později. Pečeme, dokud brambory nezačnou hnědnout a nejsou téměř hotové (asi 20 minut).
Plech vyndáme, přidáme lososa kůží dolů, navrch položíme plátky citrónu a dáme péct, dokud ryba nebude matná a upečená a brambory křupavé (ještě asi 8 minut).
Po upečení posypeme petrželovou natí.