Recepty Hlavní jídla Ryby Lososové filé zapečené v medovo-pepřové omáčce s brokolicí

Ingredience

500 g lososových filetů
1 lžíce medu
10 kuliček celého pepře (rozdrceného v hmoždíři)
½ lžičky soli
½ lžičky sušeného oregana
½ lžičky sušeného rozmarýnu
2 lžíce sójové omáčky
3 lžíce javorového sirupu
1 lžička chilli papriček
1 citron
1 hrst petrželky
chilli vločky
Brokolice:
1 brokolice
1 lžíce olivového oleje
2 lžíce mandlových plátků
250 g řeckého jogurtu
1 česnek (očištěný)
½ lžičky soli

Postup přípravy

1

Filé omyjeme, osušíme a odřízneme kůži po celé délce. Polijeme polovinou citronové šťávy s troškou soli a pepře. Přikryjeme alobalem a dáme stranou na 15 minut. Mezitím si připravíme omáčku, kterou budeme polévat lososa.

2

Do misky dáme med, javorový sirup, koření, chilli vločky, rozmarýn, oregano, pepř, sůl, šťávu z poloviny citronu, prolisovaný česnek a vše dobře promícháme.

3

Lososa přendáme do pekáče vyloženého pečicím papírem a zalijeme omáčkou, navrch ještě bohatě posypeme pepřem.

4

Troubu předehřejeme na 185 °C, rybu pečeme zhruba 20 minut.

5

Brokolici rozdělíme na růžičky, vložíme do vroucí vody a vaříme asi 8 minut. Scedíme a zalijeme studenou vodou.

6

Osušenou položíme na talíř. Na pánvi opražíme mandlové plátky. Do misky dáme jogurt, oloupaný a na kostičky nakrájený stroužek česneku, 1 lžíci olivového oleje, špetku soli a vše dobře promícháme.

7

Brokolici polijeme omáčkou a posypeme mandlovými plátky.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3