Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Filé omyjeme, osušíme a odřízneme kůži po celé délce. Polijeme polovinou citronové šťávy s troškou soli a pepře. Přikryjeme alobalem a dáme stranou na 15 minut. Mezitím si připravíme omáčku, kterou budeme polévat lososa.
Do misky dáme med, javorový sirup, koření, chilli vločky, rozmarýn, oregano, pepř, sůl, šťávu z poloviny citronu, prolisovaný česnek a vše dobře promícháme.
Lososa přendáme do pekáče vyloženého pečicím papírem a zalijeme omáčkou, navrch ještě bohatě posypeme pepřem.
Troubu předehřejeme na 185 °C, rybu pečeme zhruba 20 minut.
Brokolici rozdělíme na růžičky, vložíme do vroucí vody a vaříme asi 8 minut. Scedíme a zalijeme studenou vodou.
Osušenou položíme na talíř. Na pánvi opražíme mandlové plátky. Do misky dáme jogurt, oloupaný a na kostičky nakrájený stroužek česneku, 1 lžíci olivového oleje, špetku soli a vše dobře promícháme.
Brokolici polijeme omáčkou a posypeme mandlovými plátky.