Recepty Polévky Maďarská gulášovka

Ingredience

2 lžíce vepřového sádla
150 g hovězí plece
1 lžíce mleté papriky
1 stroužek česneku
sůl
mletý černý pepř
6 kuliček celého pepře
chilli papričky (dle chuti)
2 l vody
2 brambory (velké)
1 kapie
1 mrkev (malá)
lžíce hladké mouky
1 lžíce másla

Postup přípravy

1

V hrnci se silnějším dnem rozpálíme olej, necháme zesklovatět cibulku a prolisovaný česnek. Jakmile cibulka zesklovatí, přidáme k ní na malinké kostičky nakrájené hovězí maso. To zasypeme kořením a mletou paprikou, necháme ho chvilku osmahnout, vše zalijeme vodou (popř. vývarem) a vaříme alespoň hodinu, aby maso nám částečně změklo. Po asi půlhodině přidáme nadrobno nakrájenou mrkev a kapii. Mezitím si v menším hrnci připravíme jíšku. Rozpálíme máslo a osmahneme na něj mouku. Poté přilijeme trochu studené vody, ve které si jíšku rozmícháme. Takto hotovou jíšku přidáme spolu s na kostičky nakrájenými brambory k základu naší polévky a vaříme, než brambory změknou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3