Ingredience

2 ks sushi nori (mořské řasy)
4 hrsti sushi rýže
2 lžíce rýžového octa
1 lžíce krystalového cukru
½ lžíce soli
100 g lososových filetů
½ avokáda
wasabi
sójová omáčka
bambusová rohož
potravinová fólie

Postup přípravy

1

V první řadě uvařte Sushi rýži. Sushi rýže obsahuje hodně škrobu, tudíž musíte rýži před vařením důkladně proprat vodou (cca 8-10x). Přidejte cca 1 sklenici vody a rýži vařte po dobu 10 minut.

2

Mezitím si připravte nálev, který dělá rýži lepkavou. Smíchejte rýžový ocet, cukr a sůl a na mírném ohni zahřejte. Směs nesmí projít varem.

3

Lososa zbavte kůže, avokádo oloupejte. Pouze zralé avokádo je opravdu chutné, poznáte jej tak, že je měkké a slupka lze snadno oloupat prsty. Lososa i avokádo nakrájejte na úzké dlouhé nudličky, které se vejdou na délku do rolky.

4

Uvařenou rýži nechte vychladit a poté do ní vmíchejte nálev. Tím získá jemně lepkavou konzistenci.

5

Mořské řasy rozdělte na poloviny, položte na bambusovou rohož (rohož zabalte do potravinové fólie, bude se vám snadněji tvořit rolka). Po celé ploše řasy pokryjte rýží a stlačte ji (navlhčete si ruce, jinak vám lepkavá rýže zůstane na prstech). Na střed prstem naneste trochu wasabi, na něj dejte plátek lososa a avokáda. A můžete začít s rolováním. Rohož rolujte zdola nahoru, přitiskněte konce mořských řas a prsty zabalte.

6

Rolku rozkrájejte na 6 dílů. Sushi je hotovo! Podávejte s wasabi a sojovou omáčkou, jezte tradičními hůlkami.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3