Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
V první řadě uvařte Sushi rýži. Sushi rýže obsahuje hodně škrobu, tudíž musíte rýži před vařením důkladně proprat vodou (cca 8-10x). Přidejte cca 1 sklenici vody a rýži vařte po dobu 10 minut.
Mezitím si připravte nálev, který dělá rýži lepkavou. Smíchejte rýžový ocet, cukr a sůl a na mírném ohni zahřejte. Směs nesmí projít varem.
Lososa zbavte kůže, avokádo oloupejte. Pouze zralé avokádo je opravdu chutné, poznáte jej tak, že je měkké a slupka lze snadno oloupat prsty. Lososa i avokádo nakrájejte na úzké dlouhé nudličky, které se vejdou na délku do rolky.
Uvařenou rýži nechte vychladit a poté do ní vmíchejte nálev. Tím získá jemně lepkavou konzistenci.
Mořské řasy rozdělte na poloviny, položte na bambusovou rohož (rohož zabalte do potravinové fólie, bude se vám snadněji tvořit rolka). Po celé ploše řasy pokryjte rýží a stlačte ji (navlhčete si ruce, jinak vám lepkavá rýže zůstane na prstech). Na střed prstem naneste trochu wasabi, na něj dejte plátek lososa a avokáda. A můžete začít s rolováním. Rohož rolujte zdola nahoru, přitiskněte konce mořských řas a prsty zabalte.
Rolku rozkrájejte na 6 dílů. Sushi je hotovo! Podávejte s wasabi a sojovou omáčkou, jezte tradičními hůlkami.