Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Makovo – tvarohové noky: Všechny suroviny dáme do mísy a rukama zpracujeme celistvé těsto.
Z těsta rukama vytvoříme jednotlivé noky.
Do většího hrnce dáme vařit vodu, kterou trochu osolíme.
Když voda vaří, opatrně do ní vhodíme noky a vaříme je dokud nevyplavou, poté je ihned děravou sběračkou vylovíme a přemístíme je do cedníku. Také je trochu polijeme řepkovým olejem, aby se neslepily.
Jahodová omáčka: Jahody omyjeme, zbavíme je stopky a nakrájíme je na půlky nebo na čtvrtky, které vhodíme do středního hrnce.
K jahodám přidáme víno a cukr a hrnec dáme na plotýnku, kterou zapneme na vyšší teplotní stupeň.
Nyní necháme víno vypařit a cukr rozpustit, trvá to cca 5 minut.
Poté přelijeme smetanu, necháme minutu probublat a vše tyčovým mixérem rozmixujeme.
Do hlubšího talíře (nejlépe na těstoviny) nalijeme trochu omáčky, do ní opatrně vložíme noky.
Pomocí kávové lžičky ozdobíme omáčku smetanou, nakonec přidáme plátky jahod a lístky máty.