Recepty Hlavní jídla Ryby Marinovaný kapr s vegetariánským tataráčkem

Ingredience

800 g podkov z kapra
mátové listy (několik větviček)
4 stroužky česneku
1 citron
1 lžíce olivového oleje
½ lžičky soli
1 lžička bylinkové soli
100 g polohrubé mouky
1 lžíce chilli papriček
1 lžíce sójové omáčky
Vegetariánský tatarský biftek:
1 hrnek sušených rajčat v oleji
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce javorového sirupu
2 lžíce sójové omáčky
½ lžičky soli
½ lžičky bílého pepře
1 hrst petrželky
Přílohy k již hotovému tatarskému bifteku:
1 červená cibule (na kostky nakrájená)
2 kyselé okurky (na kostičky nakrájené)
3 lžíce kaparů
chléb (kousky chleba opečené na jedné lžičce oleje)

Postup přípravy

1

Mátu nasekáme na menší části, česnek prolisujeme, přidáme sójovou omáčku a plátky chilli, sůl, bylinkové koření, olej a šťávu z celého citronu. Marinádou polijeme filety, přikryjeme je a odložíme na hodinu do chladničky.

2

Pak rybu vyjmeme z lednice, obalíme v mouce a osmažíme na rozehřáté pánvi s olejem. Počkáme, dokud z každé strany nezčervená. Na konci smažení přidáme máslo a tři lžíce marinády.

3

Všechny suroviny kromě prosa vložíme do nádoby a rozmixujeme, ale ne na úplně hladkou směs. Následně přidáme proso a opět rozmixujeme.

4

Kovovou kruhovou formu vymažeme olivovým olejem, vložíme do ní směs, jemně přitlačíme lžičkou a kruh odstraníme. Tatarský biftek ochutíme solí a pepřem a podáváme s cibulí, okurkami, kapary a opečeným pečivem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3