Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Moučník nakonec můžete ozdobit ještě kopečkem zakysané smetany nebo čokoládovou omáčkou.
Troubu předehřejeme na 180 °C a máslem vymažeme buď formu, nebo plech. Podle toho v čem budeme chtít koláč péct.
Hrušky si rozkrojíme na polovinu, zbavíme je jádřinců, polovinu z nich nakrájíme na drobné kousky a druhou polovinu si necháme na později.
Máslo, mouku, prášek do pečiva, cukr, vejce a ořechy rozmixujeme v mixéru. Přimícháme nakrájené hrušky.
Směs přesuneme do formy/na plech a zarovnáme. Na vrch dáme přepůlené hrušky, které zatlačíme do těsta.
Pečeme asi 90 minut a koláč neustále kontrolujeme. Měl by být při konci pečení na omak měkký.