Recepty Hlavní jídla S masem Masové krokety s jogurtovým dipem bez lepku

Ingredience

150 g mletého hovězího masa
150 g mletého vepřového masa
100 ml mléka
30 g anglické slaniny
rohlík
1 lžíce bezlepkové mouky
1 vejce (jen žloutek)
1 cibule
50 g bezlepkové strouhanky
1 špetka mletého muškátového oříšku
sůl
mletý černý pepř
slunečnicový olej
Na obal
2 vejce
bezlepková mouka
bezlepková strouhanka
Jogurtový dip
1 kelímek bílého jogurtu (hustého)
4 lžíce majonézy
2 lžíce kari
1 špetka krystalového cukru
sůl

Popis

TIP: Udělejte si ke kroketám zeleninový salát, například rajčatový.

Postup přípravy

1

V misce smícháme hovězí a vepřové mleté maso. Slaninu nakrájíme na drobno a vmícháme ji do masové směsi. Slanina dodá masu více šťávy.

2

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Rohlík, nejlépe starší, nakrájíme na kostičky a dáme do mléka. Rohlík nasátý mlékem a cibuli vmícháme do masové směsi.

3

Přidáme žloutek, strouhanku, mouku, špetku muškátového oříšku a sůl i pepř podle chuti.

4

Ze směsi vypracujeme masové placky, můžeme však udělat i válečky nebo drobné kuličky.

5

Nachystáme si tři misky, do jedné dáme mouku, ve druhé rozmícháme vajíčka a do třetí dáme strouhanku.

6

Masové placky obalíme v mouce, vajíčku a strouhance. Masové krokety smažíme dozlatova ze všech stran.

7

V misce smícháme jogurt, majonézu a kari se špetkou cukru. Podle chuti osolíme.

8

Krokety podáváme s dipem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3