Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a zalijeme v hrnci studenou vodou, osolíme, přiklopíme a vaříme do změknutí.
Cibuli pokrájíme nadrobno, česnek utřeme a přidáme k mletému masu. Do směsi rozklepneme jedno vejce, okořeníme, osolíme a podle potřeby přidáme strouhanku.
Tvarujeme malé karbanátky, které smažíme na oleji dozlatova.
Z brambor slijeme vodu, přidáme máslo a rozšťoucháme je. V případě potřeby můžeme dát ještě více másla.
Do hrnce dáme vařit vodu. Jakmile začne vřít, utvoříme vidličkou vír a přímo do něj rozklepneme vejce. Necháme ho zatáhnout a vaříme zhruba 3 minuty. Postup zopakujeme podle počtu servírovaných karbanátků.
Na každý talíř dáme vždy trochu šťouchaných brambor, na ně karbanátek a navrch pošírované vejce.