Recepty Hlavní jídla S masem Masový karbanátek s pošírovaným vejcem na šťouchaných bramborách

Ingredience

Karbanátky s pošírovaným vejcem
500 g mletého hovězího masa
1 cibule
4 vejce
2 stroužky česneku
1 hrst strouhanky
2 lžičky houbového koření
slunečnicový olej
sůl
mletý černý pepř
Šťouchané brambory
600 g brambor
100 g másla
sůl

Postup přípravy

1

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a zalijeme v hrnci studenou vodou, osolíme, přiklopíme a vaříme do změknutí.

2

Cibuli pokrájíme nadrobno, česnek utřeme a přidáme k mletému masu. Do směsi rozklepneme jedno vejce, okořeníme, osolíme a podle potřeby přidáme strouhanku.

3

Tvarujeme malé karbanátky, které smažíme na oleji dozlatova.

4

Z brambor slijeme vodu, přidáme máslo a rozšťoucháme je. V případě potřeby můžeme dát ještě více másla.

5

Do hrnce dáme vařit vodu. Jakmile začne vřít, utvoříme vidličkou vír a přímo do něj rozklepneme vejce. Necháme ho zatáhnout a vaříme zhruba 3 minuty. Postup zopakujeme podle počtu servírovaných karbanátků.

6

Na každý talíř dáme vždy trochu šťouchaných brambor, na ně karbanátek a navrch pošírované vejce.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3