Mini Burgery

Ingredience

200 g mletého hovězího masa
1 lžíce tymiánu
2 lžíce slunečnicového oleje
4 celozrnné housky (malé)
8 plátků rajčat
1 hrst baby špenátu (nejlépe red chart)
1 cibule (menší)
sůl
mletý černý pepř
8 lžíček tatarské omáčky

Postup přípravy

1

Maso opepříme a vymícháme do mazlavé konzistence. Vytvoříme z něj 4 placky o velikosti housky a široké cca 1,5 cm a v lednici necháme 30 minut ztuhnout.

2

Na rozpálený gril vložíme maso a pečeme z každé strany zhruba 3-4 minuty (otáčíme jenom jednou). Maso necháme cca 5 minut odpočinout a poté z obou stran osolíme.

3

Na spodní díly namažeme po jedné lžičce Tatarské omáčky Hellmann´s, naaranžujeme salát, rajčata. Namažeme druhou lžičkou Tatarské omáčky Hellmann´s, položíme maso, kolečko cibule a přiklopíme horní polovinou housky.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3