Recepty Dezerty Pečené Mini cheesecaky v zavařovacích skleničkách

Ingredience

Limetový krém
150 g krystalového cukru
3 lžíce kukuřičného škrobu
250 ml limetkové šťávy (nebo citronové)
3 lžíce másla
Cheesecakes
220 g máslových sušenek (rozdrcené)
50 g krystalového cukru
4 lžíce másla (rozpuštěného)
220 g mascarpone (pokojové teploty)
½ lžičky vanilkového cukru
Na ozdobu
borůvky (nebo jiné bobulovité podle chuti)
mátové listy

Postup přípravy

1

V hrnci smícháme cukr a škrob s limetkovou šťávou, přidáme vejce a rozšleháme. Směs za stálého míchání přivedeme k varu. Na mírném ohni za stálého míchání vaříme asi 2 minuty, dokud nezíská pudinkovou konzistenci.

2

Odložíme ze sporáku a necháme chvíli vychladnout. Potom přidáme máslo a dobře promícháme. Hrnec s pudinkem překryjeme potravinovou fólií, kterou propícháme vidličkou nebo špejlí.

3

Vychladlou směs dáme do lednice alespoň na 8 hodin. Tip: Nevyužitý pudink odložte do mrazáku, vydrží 4 - 6 měsíců.

4

Cheesecake základ: Troubu vyhřejeme na 160 °C.

5

V misce utřeme rozdrcené sušenky a rozpuštěné máslo, dokud se úplně nespojí.

6

Směs rovnoměrně rozdělíme do sklenic a zarovnáme.

7

Mascarpone, pomazánkové máslo (nebo jemný tvaroh) a cukr vymícháme dohladka. Přidáme vejce, vanilkový cukr a opět vymícháme dohladka.

8

Směs rovnoměrně navrstvíme do sklenic tak, aby sahala pod okraj se závitem.

9

Sklenice poklademe do pekáče, pekáč naplníme vodou a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme 30 minut, potom pohárky vyndáme a necháme vychladnout při pokojové teplotě.

10

Po 8 hodinách chladnutí lžičkou nebo zdobítkem naneseme limetové krém, ozdobíme ovocem a lístky máty.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3