Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
V hrnci smícháme cukr a škrob s limetkovou šťávou, přidáme vejce a rozšleháme. Směs za stálého míchání přivedeme k varu. Na mírném ohni za stálého míchání vaříme asi 2 minuty, dokud nezíská pudinkovou konzistenci.
Odložíme ze sporáku a necháme chvíli vychladnout. Potom přidáme máslo a dobře promícháme. Hrnec s pudinkem překryjeme potravinovou fólií, kterou propícháme vidličkou nebo špejlí.
Vychladlou směs dáme do lednice alespoň na 8 hodin. Tip: Nevyužitý pudink odložte do mrazáku, vydrží 4 - 6 měsíců.
Cheesecake základ: Troubu vyhřejeme na 160 °C.
V misce utřeme rozdrcené sušenky a rozpuštěné máslo, dokud se úplně nespojí.
Směs rovnoměrně rozdělíme do sklenic a zarovnáme.
Mascarpone, pomazánkové máslo (nebo jemný tvaroh) a cukr vymícháme dohladka. Přidáme vejce, vanilkový cukr a opět vymícháme dohladka.
Směs rovnoměrně navrstvíme do sklenic tak, aby sahala pod okraj se závitem.
Sklenice poklademe do pekáče, pekáč naplníme vodou a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme 30 minut, potom pohárky vyndáme a necháme vychladnout při pokojové teplotě.
Po 8 hodinách chladnutí lžičkou nebo zdobítkem naneseme limetové krém, ozdobíme ovocem a lístky máty.