Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Předehřejte troubu na 190C. Mrkev, fenykl a cibuli vložte do zapékací mísy a zalijte 2 polévkovými lžícemi olivového oleje. Pečte po dobu 20 minut, pak přidejte stroužky česneku. Vše řádně promíchejte a vraťte na dalších 20 minut do trouby, dokud zelenina nezměkne a nezhnědne. Odstraňte slupku ze stroužků česneku.
Pečenou zeleninu vložte na velkou pánev společně se zeleninovým vývarem a přiveďte k varu. Duste při nízké teplotě po dobu 15 minut, pak rozmixujte do jemného krému ručním mixerem.
Nyní si připravte chlebové placky. Opečte fenyklová semínka na suché pánvi po 30 vteřin do provonění. Rozdrťte paličkou a ve hmoždíři a přelijte do mísy s moukou a 1/2 lžičky soli. Zpracujte kvasnice a cukr v 100 ml vlažné vody, pak vše přidejte do směsi z oleje a 60 - 75 ml horké vody. Mixujte do jemného, avšak nelepkavého těsta. Hněťte po dobu 5 minut.
Vyklopte těsto do mísy s olejem, překryjte potravinovou fólií a nechte odpočívat na teplém místě po dobu 30 minut. Pomocí naolejovaných rukou rozdělte těsto na 8 částí a silou rozválejte do tenkých válečků. Vrstvěte je na sebe jednotlivě rozdělené pečicím papírem, aby se k sobě neslepily.
Předehřejte kulatý plech na pečení, dokud se z něj nekouří a přidejte chlebové placky (bude nutné provést po částech). Pečte z každé strany několik minut, až budou placky nadýchané a opečené. Udržujte placky teplé pomocí kuchyňské utěrky, než dopečete zbytek.
Ohřejte polévku a podávejte s trochou smetany, hrstkou fenyklu na ozdobu a s přiloženou chlebovou plackou.