Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Na lžíci olivového oleje opečte vypocené plátky lilku.
Oloupanou bramboru předvařte vcelku. Pak ji nakrájejte na plátky silné 0,5–1 cm.
Plátky brambor dozlatova osmažte v olivovém oleji. V průběhu smažení je z obou stran velice jemně poprašte skořicí a posolte.
Na zbylém oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek.
Přidejte mleté maso, chvíli restujte a poté zalijte rajčaty a podlijte vínem.
Okořeňte oreganem, osolte a opepřte, případně mírně dolaďte přidáním cukru.
Na dno vymazaného pekáčku skládejte plátky brambor, lilku a vše zalijte rajčatovo-masovou směsí.
Nahoru patří bešamelová omáčka: Orestujte mouku na másle, zalijte ji mlékem, ochuťte muškátovým oříškem a chvíli povařte.
Pokrm posypte sýrem a zapékejte v troubě při 180 ˚C, dokud povrch nezpevní a nezezlátne.